I det fynske folks tjeneste

Tidligere kolleger støtter Frede Jakobsen

Journalist Frede Jakobsen får nu opbakning fra sine tidligere kolleger på Fyens Stiftstidende

Medarbejderforeningen på Fyens Stiftstidende er stærkt utilfreds med, at ledelsen på Fynske Medier har bortvist Frede Jakobsen. De ansatte kræver, at bortvisningen bliver annulleret.

- Vi kan ikke se, at Frede Jakobsens avis er en farlig konkurrent til Fynske Medier, og vi har meddelt ledelsen, at vi kræver bortvisningen annulleret, siger tillidsrepræsentant på Fyens Stiftstidende, Lene Sarup.

Fynske Medier bortviste i tirsdags Frede Jakobsen efter at han lancerede netavisen Svendborgsavis.dk. Ledelsen fandt Frede Jakobsens handling illoyal og mente, at han havde hugget navnet Svendborgsavis fra Fynske Medier. Han blev bortvist og mistede sin fratrædelsesgodtgørelse fra Fynske Medier på 8 måneders løn.

Efter trusler om et sagsanlæg valgte Frede Jakobsen at ændre avisens navn til Svendborgsnetavis.dk. Men bortvisningen og tabet af de 8 måneders løn står ved magt.

- Bortvisningen rejser tvivl om, hvad en fritstilling er. Vi opfatter en fritstilling som fuld og endelig og tager det meget bogstaveligt. Derfor bør Frede Jakobsen have sin løn, siger Lene Sarup.

Medarbejderforeningen på Fyens Stiftstidende repræsenterer omkring 125 ansatte.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.