I det fynske folks tjeneste

Tiltalt for dobbeltdrab taler endelig

02:13

1 af 2

Ved et retsmøde mandag i Odense udtaler tiltalte i dobbeltdrabssag sig for første gang offentligt om sagen.

- Er det dig, der har begået mordene?

Det spørgsmål stiller forsvarer Jesper Storm Thygesen mandag sin klient VS, der ved Retten i Odense står tiltalt for dobbeltdrabet i Tusindårsskoven i Odense.

- Nej, det er det bestemt ikke. Jeg var slet ikke i Tusindårsskoven den dag, svarer VS med fasthed i stemmen, selvom han påstår intet at kunne huske fra gerningsdagen den 13. april.

Det er første gang, at VS, der er tiltalt for at have dræbt ægteparret Heidi Nielsen og Bjarne Johansen med skud fra et automatvåben, udtaler sig offentligt.

- Jeg køber og sælger mange våben, så det er ikke umuligt, at jeg har haft fingre i den maskinpistol, der er gerningsvåbnet, siger han.

Dobbeltdrabet blev begået i april sidste år, da ægteparret gik deres sædvanlige aftentur i den naturskønne Tusindårsskoven i Odense.

Flere stærke beviser peger i VS' retning, deriblandt en overvågningsvideo, som flere personer uafhængigt af hinanden har udpeget VS på.

Hans ekskone er én af dem.

- Hun har ophævet min ret til at se min datter, så vores forhold er noget stramt. Jeg tror godt, hun kunne finde på at sige, at det er mig på videoen, selvom det ikke er det, siger VS med lidt bitterhed i stemmen.

Et veninde til VS har tidligere fortalt i retten, at han, umiddelbart efter at drabene havde fundet sted, forsøgte at sælge hende et kamera mage til det, som Bjarne Johansen havde på sig, den aften han blev dræbt.

- Det er rigtigt, at jeg forsøgte at sælge hende mit eget gamle, sorte kamera med en 5-7 centimeter lang linse på, siger VS roligt.

Veninden fortalte yderligere i retten, at VS ved samme episode havde sagt, at han havde gjort noget meget dumt, og at hun derfor ikke ville se ham i meget lang tid.

- Det har jeg aldrig sagt, afviser VS kort og kontant.

Retssagen fortsætter tirsdag i Retten i Odense med procedure.

Der ventes at falde dom den 2. maj.

Ved du noget? Så send os et tip