I det fynske folks tjeneste

Trafik i København og Vejle vigtigst

De timelange trafikpropper på motorvejene i trekantsområdet skal væk.

Transportbranchen vil have ministeren til at løse de største trafikproblemer først. Hovedstaden og trekantsområdet er derfor de to vigtigste indsatsområder.

De timelange trafikpropper på motorvejene omkring hovedstaden
og i trekantsområdet skal væk. Derfor er det her, transportminister Carina Christensen (K) først og fremmest skal udvide vej- og jernbanenettet.

Sådan var den næsten entydige melding, da ministeren fredag havde inviteret mere end 50 repræsentanter fra transportbranchen til konference i Middelfart om fremtidens infrastruktur.

- Det er i Hovedstaden og i Trekantsområdet at behovet er størst, og derfor afspejler konferencen, at vi alle er interesserede i at løse de vigtigste problemer først. Og at vi er enige om, det skal ske i et samspil mellem de forskellige trafikformer, sagde Thomas Møller Thomsen, adminstrerende direktør i FDM, efter konferencen.

Ud over FDM deltog blandt andre Dansk Erhverv, Dansk Kollektiv Trafik og Rådet for Større Færdselssikkerhed.

Transportbranchens ønsker til ministeren

- Udbygning af motorveje: Vestfyn og i trekantsområdet, Vejlefjordbroen, Køge Bugt syd for København, 4 kilometer ind til Esbjerg Havn, Rute 21 (Skovvejen) ved Kalundborg
- Jernbane: København-Køge-Ringsted, højhastighedstog mellem København-Odense og Århus (2 timer fra Kbh-Århus), Sønderjylland
- Havnetunnel og letbane i Århus og København 
Kilde: Ritzau

 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.