Tre dømte Black Army-medlemmer på fri fod igen

Det var egentlig besluttet, at tre dømte Black Army-medlemmer skulle sidde varetægtsfængslet indtil afsoning. Men nu er de på fri fod.

Østre Landsret har netop løsladt de tre medlemmer af Black Army, der fredag fik henholdsvis seks, syv og otte måneders fængsel for afpresning af et tatovørpar fra Odense.

I Odense Byret havde byretsdommer Torben Østergreen-Johansen og en enig domsmandsret ellers besluttet, at de tre Black Army medlemmer skulle blive siddende i arresten, til de kan begynde afsoningen. Men den afgørelse kærede de tiltaltes forsvarsadvokater, og nu har landsretten altså besluttet, at de tre dømte kan løslades indtil afsoning.

- Jeg kan bekræfte at Østre Landsret har besluttet at løslade min klient. Jeg er utroligt tilfreds med landsrettens afgørelse. Efter min opfattelse var byrettens kendelse oplagt forkert. Det er normal praksis, at tiltalte kan løslades, når de har afgivet forklaring i retten, for så har de ikke længere mulighed for at påvirke sagen, lyder det fra Bettina Antitsch Mortensen, som er forsvarsadvokat for en af de tiltalte.

Og også forsvarsadvokat Mette Grith Stage er tilfreds med dagens afgørelse:

- Jeg synes, at det var den helt rigtige vurdering. Selvfølgelig er der ikke nogen påvirkningsrisiko, når alle vidner er afhørt, og de tiltalte har udtalt sig. Min klient er glad for, at han kan komme ud nu, og han har også en familie, han gerne vil se. Når man bliver hapset fra den ene dag til den anden, er det selvfølgelig frustrerende. Så nu er det rart for ham at få tid til lige at få styr på sine personlige forhold, siger hun.

Anker dom

Mette Grith Stages klient har valgt at anke sin dom.

- Næste step er, at vi får sendt ankesagen af sted inden for få dage, og så venter vi landsrettens vurdering af sagen. Vi håber på frikendelse, siger hun.

Bettina Antitsch Mortensens klient er den eneste, der endnu ikke har tilkendegivet, at han vil anke sin sag.

- Min klient har taget betænkningstid. Nu læser jeg dommen grundigt igennem med ham, og så vil vi inden for de nærmeste dage tage stilling til, om sagen skal ankes til frikendelse, forklarer hun.

De tre dømte er nu løsladt, indtil ankesagen og betænkningstiden er slut.

Oversigt

    Oversigt