I det fynske folks tjeneste

Ungdomsbander hærger sportshaller

Flere af landets sportshaller melder om ungdomsbander, der bruger hallerne som klubhus, truer brugerne og stjæler fra omklædningsrummene. I Odense blev en badmintonspiller overfaldet og slået i hovedet med en ketsjer, efter at han bad en gruppe unge med indvandrerbaggrund forlade banen i Humlehavehallen i Vollsmose.

-

Flere af landets sportshaller melder om ungdomsbander, der bruger hallerne som klubhus, truer brugerne og stjæler fra omklædningsrummene, skriver dagbladet URBAN mandag.

I Odense blev en badmintonspiller overfaldet og slået i hovedet med en ketsjer, efter at han bad en gruppe unge med indvandrerbaggrund forlade banen i Humlehavehallen i Vollsmose. Politiet fortæller også, at det kan være risikabelt at stå på sin ret.
-Normalt bider spillerne det bare i sig. Man ved godt, man ikke skal blande sig i Vollsmose, for så giver det problemer. Hvis man er en hvid mand herude, kan man hurtigt komme i undertal. Lige pludselig står alle deres venner der, siger politiassistent Bo Rambrand fra nærpolitiet i Vollsmose og tilføjer, at politiet dog sjældent bliver kaldt ud.
-Vi sigter dem, hvis vi kan, men ellers kan vi ikke gøre andet end at prøve at tale med dem eller smide dem væk. Der er tale om nogle dårligt stillede familier, så vi taler ofte for døve øren, siger Bo Rambrand.

Det seneste eksempel stammer fra Nørrebrohallen i København, hvor et hold skolepiger blev chikaneret af en gruppe drenge under fodboldtræningen. Drengene råbte blandt andet \'Jeg knepper dig\'. »Bagefter meddelte pigerne os, at de ikke ville komme mere, fordi det havde været ubehageligt, og de følte sig utrygge. Vi har massive problemer med andengenerationsindvandrere, men brugerne tør ikke altid sige det, fordi de er bange,« fortæller leder af Nørrebrohallen, Ole Bræstrup.