Unikt samarbejde bag musikhuset

Et særligt samarbejde mellem det private og offentlige ligger bag Odenses nye musik- og teaterhus.

Det nye store kulturhus er Danmarks største Offentlig/Privat-Partnerskabs (OPP)-projekt. Det specielle er, at der er brugt udbudsformen "konkurrencepræget dialog".

Samarbejdspartnerne er Odense Kommune som brugsretsindehaver, Det Fynske Musikkonservatorium som lejer og H.C. Andersen Kongres Center A/S som både ejer og byg- og driftsherre.

- Jeg er stolt over, at Odense som by har sikret opførelsen af dette meget flotte og funktionelle Musik- og Teaterhus og Musikkonservatorium på en af byens mest centrale grunde, siger borgmester Jan Boye

Direktør for Lillebæltgruppen fortæller, at det er første gang, gruppen har deltaget i et formaliseret OPP-samarbejde:

- Det har været et spændende og meget udviklende forløb for os. Vi glæder os over dette flotte projekt, som er resultatet af vores fælles anstrengelser, siger direktøren, og sekretariatschef Søren Lind Christiansen fra Det Fynske Musikkonservatorium supplerer:

- Selvom den konkurrrencebaserede dialog undervejs har været en stor udfordring, har den vist sig meget velegnet til at sikre en perfekt skræddersyet løsning for konservatoriet. Vi står nu med et fremragende projekt som resultat af et meget professionelt samarbejde med den private part, der sikrer Det Fynske Musikkonservatorium bygningsmæssige rammer på internationalt niveau.

Byggeriet begynder den 1. juni 2009

Oversigt

    Oversigt