Kør forsigtigt: Vandet kan stå højt på din vej

På Fyn er der meldt om 23 tilfælde, hvor vandmasserne har skabt store problemer. Fire biler sidder fast i kæmpe vandpyt.

Opdatering
Clock12. okt 2019, kl. 08:07
Artiklen er gennemskrevet med nye oplysninger.

Lørdag morgen opfordrer Fyns Politi bilisterne til at køre forsigtigt. Det sker efter fredagens voldsomme nedbør, som flere steder har oversvømmet veje og blandt andet skabt store og dybe vandpytter med fare for akvaplaning.

I alt har Fyns Politi fået indrapporteret 23 oversvømmelser i løbet af fredag aften og natten til lørdag.

Det er især omkring Svendborg, Glamsbjerg, Nørre Aaby, Middelfart, Ringe og Tommerup, at vandet flere steder har skabt problemer, oplyser vagtchef Kenneth Taanquist.

- Lige pludselig kan der ligge vand op til kantstens højde. Og så skal man se sig for, at der ikke ligger vand, væltede træer eller kloakdæksler, som er skudt op, på vejene, siger Kenneth Taanquist.

I Svendborg er 300 meter vej i skrivende stund oversvømmet, i Nørre Aaby står der 30 centimeter vand i en viadukt, mens der i en viadukt på Kauslundevej står 70 centimeter vand.

Dertil kommer meldinger om oversømmede kældre og en enkelt kostald, som også er oversvømmet.

I Odense V har regnmængderne fanget fire biler i en kæmpepyt. Bilerne sidder ganske simpelt fast i vandet.

Pas på i Jylland

I Jylland skal man også være forsigtig ikke at køre ind i store vandmængder. Tidligt lørdag kæmper myndighederne med få pumpet vand væk fra den centrale del af Vejle, mens vandet også her står højt i blandt andet viadukter, skriver Ritzau.

De store vandmasser fra det voldsomme regnvejr betyder også, at der har været en del færdselsuheld på motorvej E45 omkring Kolding og Vejle.

I Sydøstjyllands Politi-kreds er der indkommet 30 anmeldelser om færdselsuheld i løbet af fredag aften og natten til lørdag.

I hele kredsen meldes der om oversvømmede veje.

Oversigt

    Oversigt