I det fynske folks tjeneste

Vred Anker håner Carl Holst og regeringen

Regeringen er i panik og det går ud over betjeningen af borgerne. Sådan lyder meldingen fra en vred Anker Boye efter regeringens beslutning om at placere et statsligt administrationscenter i Haderslev.

Udbetaling af pensioner, boligydelser og børnepenge skal fremover ske her fra det tidligere Haderslev Sygehus. Det besluttede regeringen i fredags.

De fem nye administrationscentre i landet skal erstatte den kommunale administration på området.

- Jeg er ked af det på medarbejdernes vegne og på det faglige niveaus vegne. Det viser at regeringen har store problemer, og denne beslutning gør ikke problemerne mindre, siger Odense borgmester, Anker Boye(S).

I Odense har kommunen allerede etableret et særligt ydelsescenter til disse opgaver, og forventede at få opgaven.

Men i stedet bliver 75 stillinger fra Odense og 150 fra resten af Fyn - i alt 225 fynske job - nu flyttet til Haderslev.

- Regeringen er i panik, meningsmålingerne rasler ned, de har fået stryg for placeringen af sygehus i Jylland, og nu kommer denne sag hvor de mener, man lige kan give udkantsdanmark lidt. Det er ikke sagligt og fagligt funderet, siger borgmesteren.

Beslutningen om at placere det syddanske administrationscenter i Haderslev kommer blandt efter at Region Syddanmarks formand, Carl Holst, anbefalede Haderslev.

- Det har han selv gjort. Det er ikke regionsrådet. Men at der står en tom bygning i Haderslev og man så vælger at bruge den, det viser at det er tilfældighedernes politik, der råder i øjeblikket, fnyser Anker Boye.