Stor politiaktion: Fynbo formodet skudt med luftgevær

Fyns Politi var lørdag tidlig eftermiddag til stede med maskinpistoler i Skallebølle og anholdt to personer. Et voldsomt syn i sommervarmen.

Opdatering
Clock25. jul 2021, kl. 08:31
Alle parter i sagen fra Skallebølle er løsladt igen. Det oplyser Fyns Politi søndag morgen. - Kravene til en varetægtsfængsling var ikke vurderet at være til stede, men der bliver selvfølgelig et retsligt efterspil, siger vagtchefen ved Fyns Politi Henrik Strauss.

Fyns Politi rykkede tidlig lørdag eftermiddag ud til en episode i Skallebølle, hvor de havde fået en anmeldelse om, at en person var blevet skudt.

Fyns Politi modtog anmeldelsen klokken 12.55. Her forlød det, at en person var blevet skudt ved rundkørslen omkring Odensevej i Skallebølle.

- Vi kan bekræfte, at vi modtager en anmeldelse om en person, der er blevet skudt. Derfor reagerer vi, som vi gør, siger Henrik Strauss, der er vagtchef ved Fyns Politi.

Politiet rykkede talstærkt ud til episoden, men beskriver ikke præcist, hvor mange betjente, der ankom i Skallebølle. 

- Vi rykker ud med den rette styrke, men det har angiveligt set voldsomt ud for folk, der har hygget sig på en lørdag, at vi kommer og anholder folk på den måde, siger Henrik Strauss.

Da de ankom til stedet anholdt de to fynboer, der er henholdsvis 30 og 36 år gammel. Betjentene var selv bevæbnet med maskinpistoler. 

Personen, der er blevet skudt, er en 42-årig fra Fyn. Personen er fragtet til Odense Universitetshospital, men er uden for livsfare.

Indtil videre har politiet ikke fastlagt, hvilket skydevåben, der blev brugt mod den 42-årige. 

- Vi har en formodning om, at det er et luftgevær, siger Henrik Strauss.

De anholdte skal nu afhøres på politistationen.

Vagtchefen fortæller yderligere, at det umiddelbart udelukkende har været uoverensstemmelser mellem de tre parter, og at der derfor er trygt igen i området derude.

- Det har ikke været rettet mod borgere, men jeg har stor forståelse for, at det har føltes utrygt for folk i området, som bare har gået og nydt det gode vejr, siger Henrik Strauss.