I det fynske folks tjeneste

Åbent brev: Ledergruppe stiller sig bag fyret Tullebølle-direktør

I et åbent brev til Langeland Kommunes borgmester Bjarne Nielsen, skriver ledergruppen på Asylcenter Holmegaard blandt andet , at den finder "... den politiske og ejermæssige indblanding i den daglige ledelse af asylorganisationen uacceptabel".

Sisi Eibye. Foto: Privat

Frustrationen er åbenlys i brevet. Gruppen forstår fyringen af Sisi Eibye, "... men for os, er den egentlige årsag til asylorganisationens nuværende situation, først og fremmest, den helt ubegrundede og uberettigede politiske modarbejdelse af asylorganisationens ledelse, som har stået på i mere end et år og som oftest har fundet sted i det offentlige rum, uden kontakt til og dialog med ledelsen", skriver gruppen henvendt til borgmesteren.

Læs også Tullebølle: Direktør fyres efter sag om sexmisbrug af asylbørn

Gruppen stiller sig entydigt bag Sisi Eibye. Den skriver blandt andet, at hun har arbejdet "... fokuseret på, at sikre beboerne et værdig og meningsfyldt ophold under deres asylbehandling". 

... vi nægter at lade os behandle sådan og stadig tror på, at vi er en del af et samfund, hvor anstændighed og almindelig sund fornuft vil sejre på et tidspunkt.

Ledergruppen på Asylcenter Holmegaard

Gruppen finder det således uværdigt, at Sisi Eibye "... ofres på grund af den smertelige situation, der er opstået ved lukningen af Center Tullebølle", en lukning som gruppen adresserer politikerne.

Ledergruppen afslutter det åbne brev således: 

"Afslutningsvis vil du og mange andre måske spørge, hvorfor i alverden vi ikke for længe siden har taget vores gode tøj og forladt disse uacceptable forhold. Svaret er, det har vi ikke, fordi vi nægter at lade os behandle sådan og stadig tror på, at vi er en del af et samfund, hvor anstændighed og almindelig sund fornuft vil sejre på et tidspunkt. Vi fortsætter også af hensyn til vores mange gode medarbejdere og beboere, og fordi vi faktisk altid har fået at vide, at vi er gode til det – ikke af hovedparten af egne politikere – men af alle dem som reelt ved, hvad opgaven går ud på." 

"Nu har vi i snart et år været vidne til, at politikkere har kritiseret ledelsen i alt offentlighed, og nu er tidspunktet så kommet, hvor vi tager til genmægle. Vi har igennem det seneste år lært, at i dag er det Sisi Eibye, i går var det Hanne Sommer, og tidligere flere gode lederkolleger, som helt uden vores medvirken og indflydelse og måske allerværst også uden en forståelig grund bliver pillet ud af organisationen."