I det fynske folks tjeneste

Bonnesen: Vi vil ikke spises af med et nødspor

Spørgsmålet om, hvornår fynboerne kan få et tredje spor på motorvejen på den fynske motorvej, har fået ilden til at blusse op hos det fynskvalgte medlem af Folketinget.

Erling Bonnesen melder nu klart ud. Fyn skal stå sammen om et 3. motorvejsspor. Foto: Michael Bager/Jysk Fynske Medier

Inddragelsen af et nødspor på den fynske motorvej skaber stor uenighed i regeringen. Erling Bonnesen (V) kan ikke acceptere transportminister, Hans Christian Schmidts, (V) forslag om midlertidigt at inddrage nødsporet.

Bonnesen frygter, at det bliver dødsstødet for en permanent udvidelse af den fynske motorvej med et ekstra spor.  

- Etableringen af et nødspor vil bare udskyde mulighederne for at få et tredje motorvejsspor, siger han. 

Hvis nødsporet inddrages, kan der gå op til tre år, før bilerne kan køre på det. Og det kan også have sine konsekvenser mener politikeren. 

Jeg vil hæve min fynske røst og sige i debatten på Christiansborg, at nu er det blevet vores tur til at få motorvejen gjort færdig

Erling Bonnesen (V)

- Det er da fint nok at undersøge, hvilke løsningsmodeller der kan være, indtil et nyt spor bliver en realitet. Jeg frygter bare, at det kan gå hen og blive en permanent løsning, der vil føre til, at processen om det tredje spor bliver yderligere udskudt. 

Bonnesen opfordrer nu Fyn til at stå sammen om det tredje motorvejsspor.

- Vi skal være helt klare i spyttet. På Fyn skal vi stå helt sammen om at få et rigtigt tredje fynsk motorvejsspor. Vi vil ikke have lappeløsninger, siger Erling Bonnesen (V) til TV 2/FYN.

Læs også Transportbranche: Lad os køre i nødsporet

Der er lange udsigter til nyt spor
Debatten om, hvorvidt nødssporet skal inddrages som en midlertidig løsning på den fynske motorvej, har fået vandet til at koge over hos mange fynske politikere.

I august i år besluttede regeringen, at der ikke skulle afsættes penge af til den fynske motorvej. I stedet fik strækningen mellem Skanderborg og Aarhus lovet et ekstra spor.  Det har sidenhen ført til bekymringer hos det fynske erhvervsliv, der bruger unødvendig tid på at holde i kø eller køre med nedsat fart på strækningen, og det rammer dem  økonomisk.

- Jeg vil hæve min fynske røst og sige i debatten på Christiansborg, at nu er det blevet vores tur til at få motorvejen gjort færdig, konstaterer Erling Bonnesen (V).