I det fynske folks tjeneste

Ultimatum fra Dyrskuet: Vi bliver på Dyrskuepladsen eller lukker

Det Fynske Dyrskue melder nu klart ud at enten får Dyrskuet lov at blive på Dyrskuepladsen eller også lukker det. Højstrup er ikke en mulighed, lyder meldingen.

Foto: Ole Holbech

Den klare udmelding fra Dyrskuet kommer efter, at Odense Kommunes By- og Kulturforvaltning på et møde onsdag, i følge Det Fynske Dyrskue, meldte ud, at en flytning til Højstrup reelt er en flytning til ”et areal svarende til en bar mark".

- Vi siger stop nu. Enten bliver vi på Dyrskuepladsen eller også lukker vi, siger dyrskueformand Torben Povlsen.

Sagen om en eventuel flytning af Det Fynske Dyrskue fra Dyrskuepladsen er blevet aktuel, fordi kommunen i øjeblikket behandler et forslag om at lade byens fodboldklubber bruge Dyrskuepladsen. Det vil henvise blandt andet Det Fynske Dyrskue og Grøn Koncert til andre områder i Odense.

Sagen skulle have været behandlet i Odense Kommunes By- og Kulturudvalg tirsdag, men blev efter anbefaling fra forvaltningen udskudt, fordi der efter en dialog med Det Fynske Dyrskue var ”opstået tvivl om, hvorvidt sagen er tilstrækkeligt og korrekt belyst".

Læs også OB vil spille på Dyrskuepladsen

I følge Dyrskuet manglede sagsfremstillingen en realistisk og velunderbygget beregning på prisen for en reel flytning og genetablering af Det Fynske Dyrskue.

- Områdets beskaffenhed er altafgørende for, at vi kan gennemføre et dyrskue med samme høje niveau for sundhed, sikkerhed og faglighed som i dag. Vi er gået åbent og konstruktivt ind i denne proces om en eventuel flytning, vel vidende at det vil kræve betydelige ressourcer. Det er derfor med stor ærgrelse og beklagelse, at vi nu ser, at forvaltningen reelt ikke har mulighed for at gen-skabe Det Fynske Dyrskue et andet sted, men blot anviser et areal. Derfor siger vi nu stop: Enten bliver vi på Dyrskuepladsen eller også lukker vi, understreger Torben Povlsen.

Læs også Politisk flertal vil tillade fodbold på Dyrskuepladsen