I det fynske folks tjeneste

Astralis kom til kort i finalen

E-sport holdet Astralis, der er grundlagt og ledet af fynske Frederik Byskov, kom ud i overtid, men måtte til sidst strække våben overfor et brasiliansk hold i finalen i Counter Strike.

Astralis med fynske Frederik Byskov står bag ved pokalen) oplevede holdets hidtil største triumf med sejren i Eleague Major-finalen i Atlanta i januar Foto: Kevin C. Cox/Getty Images/AFP/Scanpix

Peter "Dupreeh" Rasmussen er stolt, selv om hans hold Astralis tabte Counter-Strike-finale i København.

Det danske e-sportshold Astralis var lige ved og næsten, da finalen ved Counter-Strike-turneringen Blast Pro Series blev spillet i Royal Arena lørdag aften.

Men et finalenederlag til brasilianske SK Gaming var ikke nok til at ødelægge humøret hos Peter "Dupreeh" Rasmussen, der er en af Astralis' profiler.

- Det var helt fantastisk. Man kan ikke være andet end stolt af, hvad vi har præsteret. Der er ikke nogen, som havde regnet med, at vi ville gøre det. Specielt når vi har mistet så vigtig en brik som Nicolaj "Device", siger Peter "Dupreeh" Rasmussen.

Han henviser til Nicolai "Device" Reedtz, der måtte melde afbud til turneringen i København på grund af sygdom.

Astralis måtte af den grund hente hjælp fra en suppleant, der kun har haft kort tid til at forberede sig med den øvrige del af holdet.

- Vi har haft to en halv dags træning op til turneringen. Men i dag viser vi, at når vi rammer vores niveau, så slår vi alle, siger Peter "Dupreeh" Rasmussen.

Finalekampen mod SK Gaming bølgede frem og tilbage og måtte afgøres i overtid. Her trak brasilianerne det længste strå og sikrede sig dermed sejren og en præmiecheck på 780.000 kroner.

- I de sidste kampe i finalen manglede vi den sidste dybde. Det var vores standin. Han var ikke klar på det, fordi vi ikke havde nået at gennemgå det, så det var lidt forberedelse, der manglede, men det kan vi ikke gøre noget ved, siger Peter "Dupreeh" Rasmussen.

Han er dog alligevel tilfreds og er glad opbakningen fra de omkring 11.000 mennesker, der var mødt op i Royal Arena lørdag aften.

- Det var helt fantastisk og nok det fedeste, jeg har prøvet nogensinde. Den mængde af mennesker, som kom for at støtte os, var helt fantastisk, og det er en oplevelse, jeg aldrig nogensinde glemmer.