Kæmpe omfang af embedsmisbrug: 85 sager skal undersøges

Antallet af mulige sager omhandlende embedsmisbrug i Odense Kommune vokser fortsat. Nu er antallet af sager vokset til 85.

Odense Kommunes By- og Kulturforvaltning har nu fundet 85 sager på byggesagskontoret, som skal undersøges nærmere for mulig embedmisbrug. Det oplyser kommunen onsdag formiddag.

I en pressemeddelelse skriver kommunen, at de på nuværende tidspunkt har fundet 85 byggesager, som skal undersøges nærmere. Dette tal kan dog ændre sig i takt med, at undersøgelsen skrider frem.

Undersøgelsen, som kommunen omtaler, foretages af advokatfirmaet Bech-Bruun. Undersøgelsen forventes at koste i omegnen af 800.000 kr. 

Advokatfirmaet foretager som en del af undersøgelsen en række interviews af relevante ansatte i kommunen. Disse interviews blev påbegyndt i går. Det forventes, at der i alt er 25 personer, som skal interviewes.

quote Der skal ikke herske tvivl om, at jeg gerne havde været denne sag foruden

Anne Velling, direktør for By- og Kulturforvaltningen, Odense Kommune

Dette tal kan dog ændre sig i takt med, at undersøgelsen skrider frem.

Det er endnu ikke muligt at fastsætte en dato for, hvornår resultatet af undersøgelsen foreligger.

- Der skal ikke herske tvivl om, at jeg gerne havde været denne sag foruden. Det koster mange ressourcer at komme til bunds, men det er af afgørende betydning, at borgere og virksomheder i Odense kan have tillid til den sagsbehandling, der foregår i kommunen, skriver direktør for By- og Kulturforvaltningen, Anne Velling, i orienteringen fra kommunen.

Flere ansatte fyret

Sagen om embedsmisbrug kom frem tirsdag den 22. august, da kommunen selv meldte ud, at en medarbejder fra byggesagskontoret var bortvist med øjeblikkelig virkning på grund af embedsmisbrug. 

Via sit privatejede firma har medarbejderen ifølge kommunen taget sig betalt for at rådgive og vejlede virksomheder og private. Herefter har han selv i nogle af sagerne foretaget sagsbehandlingen af de efterfølgende ansøgninger. 

Siden bortvisningen af den første medarbejder, har By- og kulturforvaltningen fyret yderligere to ansatte på byggesagskontoret i forbindelse med sagen om embedsmisbrug. I første omgang troede kommunen, at antallet af sager lå på 25, men nu har de altså fundet hele 85 sager, der skal undersøges.

Send et tip

Har du et tip omkring sagen i Odense Kommunes byggesagsbehandling så kontakt journalist Allan Spangsberg på alsp@tv2fyn.dk eller 24795046 eller send et anonymt tip her.