Fyns Amt frikender personalet efter dødsulykke

Personalet på institutionen Lunden handlede upåklageligt og har håndteret hele hændelsforløbet professionelt og tilstrækkeligt. Det konkluderer Fyns Amts familieafdeling i en redegørelse.

Redegørelsen over hændelsforløbet er lavet af Familieafdelingen i Fyns Amt til politikerne i Social- og Psykiatriudvalget. Sideløbende efterforsker politiet hvordan det kunne gå til, at den kun tre-årige Rasmus Bergholdt blev kvalt i sin seng på institutionen Lunden i Årslev.

Familieafdelingens redegørelse frikender personalet på institutionen for ansvar. De ansatte har handlet helt efter bogen og alt er blevet håndteret professionelt.

Afdelingen konkluderer dog, at Rasmus burde have ligget i en børnetremmeseng og ikke i en voksenseng med sengehest.

På baggrund af den tragiske sag vil familieafdelingen nu skifte alle voksensenge ud med børnetremmesenge på amtets institutioner.

- Denne her sag er dybt fortvivlende og vi kan ingenting gøre for at bringe Rasmus tilbage til sine forældre, siger formand for Social- og Psykiatriudvalget Ib Dalsfledt.  Det eneste vi kan er, at vi kan se på sagens faktiske omstændigheder og gøre alt, hvad vi kan for, at den aldrig gentager sig. Familieafdelingen er nu kommet med en redegørelse, der rummer en række konklusioner samt anbefalinger, som jeg allerede har bedt afdelingen om at sætte i værk, siger formanden for Social og Psykiatriudvalget, Ib Dalsfledt(løsgænger)