I det fynske folks tjeneste

Påsat brand var et familieopgør

En påsat brand i en maskinhal i Korinth kunne tirsdag aften have udviklet sig voldsomt, men naboer greb ind og fik hurtigt slukket ilden. Branden er måske et familieopgør.

Kort før klokken syv tirsdag aften blev der sat ild til en maskinhal på Hågerupvej ved Korinth. Gerningsmanden havde sprøjtet brandbare væsker ud på gulvet i maskinhallen, og havde efterfølgende antændt dem.

I maskinhallen var også større mængder af diesel og smøreolie, så branden kunne have udviklet sig meget voldsomt. Heldigvis opdagede naboer til maskinhallen røgen fra branden og greb ind. De nåede at slukke ilden inden brandvæsenet kom frem.

21-årig familiemedlem tilstod

En halv time efter branden fik politiet et opkald fra en 21-årig mand, som er i familie med ejeren af maskinhallen. Han tilstod overfor politiet, at det var ham, der havde påsat branden.

Politiet anholdt manden, og forsøgte at afhøre ham.

- Men han var påvirket af blandt andet alkohol, så det har været vanskeligt at afhøre ham, siger Brian Fusing, politikommissær ved Fyns Politi i Faaborg-Midtfyn.

Politiet formoder at motivet til branden skyldes nogle uoverensstemmelser i familien, men det er endnu ikke endeligt fastlagt.

Den 21-årige bliver fremstillet i grundlovsforhør i Svendborg onsdag eftermiddag. Han sigtes for brandstiftelse på fremmed ejendom, hvor strafferammen er op til seks års fængsel.