Salg eksploderet: Mundbindsproducent lover penge til Kræftens Bekæmpelse

Hos den fynske virksomhed Viking Rubber Company er salget af mundbind eksploderet. Derfor donerer de mindst 50.000 til Knæk Cancer, og når de 4.000 ordrer inden 19.45 lørdag, forhøjer de til 100.000 kroner.

Opdatering:
Virksomheden nåede ikke op på de 2.000 ordrer lørdag. Alligevel valgte de at donere 100.000 til Kræftens Bekæmpelse.

Vi donerer mindst 50.000 kroner til Knæk Cancer i aften.

Sådan lyder det fra Faaborg-virksomheden Viking Rubber Company i et opslag på Facebook. Virksomheden er efter coronakrisens start begyndt at producere genanvendelige stofmundbind. 

Efter statsministerens melding om påbud om mundbind på offentlige steder kom ud, eksploderede virksomhedens salg af mundbind.

- Det satte gang i vores webshop, og jeg tænkte: "Vi kan da donere 30.000 til Kræftens Bekæmpelse". Min kæreste udfordrede mig og sagde 50.000. Det gik jeg med til, hvis vi kunne ramme 2.000 ordre, og det gjorde vi, siger Alexander Mygind Andersen, der er CEO i Viking Rubber Company.

Vil fordoble donation

Viking Rubber Company producerer normalt arbejdstøj, men har omlagt produktionen i Vietnam til at producere antibakterielle genanvendelige mundbind til blandt andet private.

Og hvis salget fortsætter, vil virksomheden hæve donationen til Kræftens Bekæmpelse tilsvarende, lyder det.

- Da jeg så, at salget blev ved, så tænkte jeg, at vi måske kunne nå op på det samme lørdag. I går var det kun på et par timer, og i dag har vi en hel dag, siger han.

Når de op på 2.000 ordrer lørdag inden 19.45 og dermed når 4.000 på to dage, forhøjer Viking Rubber Company donationen til 100.000 kroner.

- Vi gør det, fordi vi synes, det er rigtigt. Vores ønske er at komme derop, så vi kan donere endnu mere. Vi har det alle sammen inde på livet, siger Alexander Mygind Andersen.

På nuværende tidspunkt er salget af stofmundbindene lørdag lige under halvvejs - altså næsten på 1.000 ordrer.

Virksomheden har lørdag haft travlt med at pakke de mange mundbind, så de kan komme hjem til forbrugerne hurtigst muligt.