Se video: Jim Lyngvilds Ravnsborg

400 kvadratmeter vikingeborg står nu klar i Korinth. Modeeksperten Jim Lyngvild og hans kæreste Morten er flyttet i ind i Ravnsborg og de knokler for at få det sidste færdigt til jul, så familien kan komme på besøg.

Der er med garanti ikke andre bygninger omkring Hågerup og Korinth, der ligner modeeksperten Jim Lyngvilds nye hus.

Huset - eller borgen, som det nærmere er - er skudt i vejret på kun et halvt år med tømmer fra de lokale skove. Inde, har Modeeksperten Jim Lyngvild og hans kæreste Morten allerede indrettet næsten det hele.

- Jeg har lovet min famlie at vi skal holde jul her, og så nytter det jo ikke, at der ligger træ og flyder og ting der ikke er færdige. Men forhåbentligt er det sidste bræt sat på og der er ryddet op inden den 24. december, siger Jim Lyngdal.

1912 ravnsborg4

Jin Lyngvild er asatro - altså tro mod de nordiske guder.

- Det var meget naturligt at bygge et ho, som det hedder, til ære for de nordiske guder i over tusind år i Danmark. Så det skulle der selvfølgelig igen, lyder det fra modeeksperten.

1912 ravnsborg2

Et helt nyt hus skal først have sjæl, og den skal komme fra beboerne.

- Det hele er nyt og der er ingen ting, der kan fortælle historier endnu. Det er en udfordring, men det er også berusende, og bare duften og udsigten er fantastisk, siger Lyngvild.

1912 ravnsborg3

Et særligt kendetegn ved Ravnsborg er de mange udstoppede dyr - og perlen i samlingen er naturligvis - en ravn.

- Der skal selvfølgelig være en ravn på Ravnsborg, og jeg har været heldig at få en udstoppet ravn af godsejeren fra Erholm Slot, siger borgejeren.

Oversigt

    Oversigt