Advarsler mod politiet er en succes

Fra nytår kan bilister få advarsler om, om politiets foto-fartkontrol skulle befinde sig på en konkret kørerute. Dermed bliver den fynske ordning endnu mere effektiv.

Fynsk ordning har stor succes

Fra nytår kan bilister få advarsler om, om politiets
foto-fartkontrol skulle befinde sig på en konkret kørerute. Dermed bliver den fynske ordning endnu mere effektiv.


Fremover kan en bilist gå ind på en hjemmeside og indtegne en konkret kørerute. Skulle politiets foto-fartfælder være et sted på ruten, får bilisten automatisk en advarsel med en SMS-besked via mobiltelefonen.


Hidtil har det været sådan, at bilister kan tegne sig ind for et et bestemt område, f.eks. en kommune eller et amt. Den ny ordning er altså meget mere individuel.


Som abonnent skal man desuden indberette, når man ser politiets fartkontrol til gavn for de øvrige abonnenter. Til gengæld får man et antal gratis advarsler.


Indberetninger fra abonnenterne er grundlaget for de automatiske SMS-advarsler. Det er gratis at melde sig til, men beskederne koster tre kroner.


Bragende succes


Leder af ordningen er den 30-årige Jane Klingenberg. Hun er direktør for den norsk ejede virksomhed Trafik Information Danmark ApS i Odense.


Oprindelig var tanken at lave mere bred trafikinformation om vejarbejder, kødannelser o. a. Men det er advarslerne mod politiets fartfælder, der har æren for den store succes. Efter to år har ordningen nu 13.000 abonnenter - en fordobling på et år. Der udsendes omkring 50 advarsler om dagen.


Lovlig snyd


Selvom det har karakter af at snyde politiet, er ordningen fuldt lovlig.


\"Politiet er endda glade for den. For når folk advares om fartkontrollerne, kører de også forsigtigere\", siger Jane Klingenberg.


Hun sikrede sig på forhånd justitsministeriets ord for, at det var lovligt, inden hun satte ordningen igang.