Anker Boye: Lastbiler skal betale Storebæltsbroen

Anker Boye skriver i et læserbrev i Fyens Stiftstidende i dag, at man bør fjerne broafgiften på Storebælt og afdrage gælden med en kilometerskat for lastbiler

-

Anker Boye skriver i et læserbrev i Fyens Stiftstidende i dag, at man bør fjerne broafgiften på Storebælt og afdrage gælden med en kilometerskat for lastbiler.


Han kommer med forslaget efter, at Tyskland har besluttet at afkræve en \"kilometerskat\" på motorveje for lastbiler. Derfor skal danske lastvogne betale afgift for at køre i Tyskland, mens tyske lastvogne kan køre gratis i Danmark.


Afgifter i Danmark


Anker Boye mener, i lighed med trafikminister Jacob Buksti, at man skal arbejde på at få et harmoniseret afgiftssystem i hele EU, så der også kommer afgiftskroner i den danske kasse. Han kommer i læserbrevet med denne opfordring:


\"Jeg (...) vil opfordre ham og partierne bag Storebæltsforliget til i samme anledning at fjerne broafgiften på Storebæltsbroen og lade provenuet fra en kilometerskat for lastbiler afdrage gælden.\"


Vognmænd: Ikke rimeligt


De fynske vognmænd er dog ikke ovenud begejstrede for forslaget. Kaj Nielsen, der er formand for de fynske vognmænd, siger til Fyens Stiftstidende:


\"Jeg kan ikke se, at det er rimeligt, at det nu bliver os vognmænd, der skal betale for, at broen kan betales tilbage, mens det bliver gratis for alle andre.\"