Arbejdsnedlæggelse på Lindøværftet

Lindøværftet blev mandag ramt af en arbejdsnedlæggelse. Omkring 2000 værftsarbejdere gik hjem i protest mod at værftet mellem jul og nytår har hyret nye underleverandører. De ansatte mener, at brugen af underleverandører tager arbejde fra den faste stab. 

-

Lindøværftet blev mandag ramt af en arbejdsnedlæggelse. Omkring 2000 værftsarbejdere gik hjem i protest mod at værftet mellem jul og nytår har hyret nye underleverandører. De ansatte mener, at brugen af underleverandører tager arbejde fra den faste stab. Det oplyser Radio Fyn.

I løbet af 2002 har omkring 6-700 værftsarbejdere mistet deres job på Lindøværftet, og de tilbageværende medarbejdere finder det på den baggrund provokerende, at værftsledelsen har hyret nye underleverandører mellem jul og nytår. De ansatte frygter, at deres stillinger også skal blive nedlagt, når værftsledelsen flytter arbejde ud fra værftet.

På et fagligt møde mandag morgen besluttede de 2000 medarbejdere at strejke mandag. Arbejdet vil dog blive genoptaget allerede tirsdag morgen.