Bogense: Kanonvalg til Arne Kruse (S)

Borgmester Arne Kruse (S) er næsten indiskutabel som borgmester i endnu en periode. Mere end 800 personlige stemmer er en stærk tillidserklæring fra Bogenses vælgere.

Venstre og Konservative støtter Socialdemokratiet

Borgmester Arne Kruse (S) er næsten indiskutabel som borgmester i endnu en periode. Mere end 800 personlige stemmer er en stærk tillidserklæring fra Bogenses vælgere.


Splittet Venstre
Hele tre Venstre-lister i Bogense har splittet den borgerlige fløj. Det tidligere stærke Venstre måtte opgive partiets fem mandater og de nye Venstre-lister, Venstre og Venstre i Bogense Kommune må nøjes med to mandater hver. Den tredie liste, Venstre i Bogense by kom slet ikke i byrådet. Men de to Venstre-lister ligger så langt fra hinanden, at de ikke kan blive eninge om et samarbejde.


S, V2 og C i valggruppe
Valgforbundet mellem Venstre i Bogense Kommune (V2) og Konservative har tilsammen fire mandater. Men splittelsen i den borgerlige fløj har fået valgforbundet til at støtte Socialdemokratiets spidskandidat Arne Kruse som borgmester.
\"Arne Kruse har haft en kanonvalg. Hvis man har den mindste smule demokratisk sans kan man da ikke se bort fra det\", siger V2\'s spidskandidat Eva Laut Andersen.


Stadig borgerlig
\"Jeg er stadig hammer-borgerlig og Venstre-kvinde\", siger Eva Laut Andersen på trods af samarbejdet med Socialdemokratiet. \"Jeg har gjort det her for, at gøre det bedst muligt for Bogense\", forklarer hun.


Kruse ikke i tvivl
Arne Kruse er da heller ikke i tvivl om, at han fortsætter som borgmester i Bogense. \"Jamen der er da slet ingen tvivl om at jeg står utroligt stærkt ved den kommende konstitutiering af byrådet\", siger han.