Borgmestre vil flytte motorvejen

Den fynske amtsborgmester og en række fynske borgmestre vil have den kommende motorvej mellem Odense og Svendborg rykket mod vest.  De fynske politikere har nu skrevet til trafikministeren for at få afslutningen af rute A9 ved Svendborg rykket længere mod vest.

-

Den fynske amtsborgmester og en række fynske borgmestre vil have den kommende motorvej mellem Odense og Svendborg rykket mod vest.  De fynske politikere har nu skrevet til trafikministeren for at få afslutningen af Rute 9 ved Svendborg rykket længere mod vest.

Det er en arbejdsgruppe, der har analyseret den skitserede strækning for den planlagte motorvej. Arbejdsgruppen foreslår, at motorvejen ikke bliver tilsluttet anlægget Ring Nord ved Svendborg, som de nuværende planer opererer med, men i stedet bliver flyttet mod vest, så motorvejen tilsluttes, der vor Rute 9 krydser Faaborgvej.

Mere sikker motorvej
I følge amtsborgmester Jan Boye(K) og borgmestrene fra Egebjerg, Odense, Ringe, Rudkøbing, Ryslinge, Svendborg, Sydlangeland, Tranekær og Årslev vil en flytning mod vest betyde, at trafiksikkerheden bliver bedre. Samtidig bliver trafikken nemmere for cyklister og det bliver lettere at etablere stoppesteder og samkørselspladser.

De fynske borgmestre beder trafikministeren om at tage højde for de fynske ønsker, når regeringen skal udarbejde sit trafikinvesteringsprogram.