I det fynske folks tjeneste

Dansk herredouble taber VM-finalen

Mathias Boe og Carsten Mogensen fik en skidt indledning, og tabte VM-finalen i badminton i to sæt.

Herredoublen med fynske Mathias Boe og Carsten Mogensen tabte finalen ved VM i badminton. Ganske som ved OL i London, må de to danskere altså stille sig tilfredse med sølv.

De tabte i to sæt med 13-21 og 21-23. Danskerne havde ellers selv to sætbolde i andet sæt.

Den stærke danske double fik en uhyre svær indledning på finalen. Ikke ret meget fungerede for dem i første sæt. De tog ikke et eneste point i egen serv - et sæt, Boe og Mogensen tabte med 13-21.

Andet sæt blev en ny begyndelse for de to veteraner. De kom foran 3-1 og holdt fast, så indoneserne først nåede op ved stillingen 7-7. Derfra var kampen tæt, og, man fik en fornemmelse af, at det var ærgerligt, at danskerne var kommet så sent i gang.

Alligevel fik de aldrig sådan for alvor rystet Mohammad Ahsan og Hendra Setiawan fra Indonesien. Heller ikke selv om det var danskerne, som først ramte 20 point og fik sætbold i en god stime.

Igen tog indoneserne teten. Det blev 21-21 og så var det dem, som scorede to point i træk, og kan kalde sig verdensmestre.

Modsat lørdagens semifinale var VM-finalen præget af korte dueller, og danskernes defensiv fungerede slet ikke som i semifinalen. Særligt Mohammad Ahsan havde danskerne svært ved at greje. Den rutinerede indoneser var i en klasse for sig i finalen.

Finalen i herredouble var i øvrigt endnu en markering af, at kinesernes dominans i badminton er brudt ved dette VM. Ingen kinesiske par nåede denne finale, mens førsteseedede kinesere tabte finalerne i både mixeddouble og damesingle.