Der er rekordmange sommerhuse til salg lige nu

Er du kræsen og går med tanker om køb af sommerhus, så skal du måske slå til nu. Udbuddet er historisk stort.

Med eller uden havudsigt. Stort med plads til hele den pukkelryggede familie eller kun til de allernærmeste. I Jylland eller på én af øerne.

Lige nu er der rekordmange sommerhuse til salg - og det er derfor en oplagt mulighed, hvis man som potentiel sommerhuskøber slår til nu. For med flere huse bliver konkurrencen blandt sælgerne også større.

Det viser udbudsstatistikken fra Boligsiden.dk for maj.

Der er omkring 13.000 sommerhuse at vælge mellem netop nu. Alene den seneste måned er der sat omkring 1300 nye sommerhuse er sat til salg. Og salget går også fremad. I maj i år er der solgt 30 procent flere sommerhuse end maj sidste år.

- Vi har faktisk ikke set så mange sommerhuse til salg siden 2009, hvor vi begyndte at analysere antallet af solgte sommerhuse, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Juni og juli er traditionelt de to måneder, hvor der er flest sommerhuse til salg. I slutningen af maj i år var der helt præcist 12.975 sommerhuse på salgslisten. Det er seks procent flere end året før og en stigning på tre procent i forhold til april.

Det er i hele Danmark, at der er kommet flere sommerhuse at vælge mellem. Næsten alle regionerne har oplevet en stigning på mellem seks og 14 procent siden sidste måned.

- Kun hovedstadsregionen har oplevet et fald, og her er der i dag seks procent færre sommerhuse til salg nu end for et år siden, siger Birgit Daetz.

Det er især i Nordjylland, der er blevet mere at vælge imellem. Her er der 8,6 procent flere sommerhuse til salg, mens Syddanmark følger lige efter med seks procent flere sommerhuse på markedet sammenlignet med sidste år.