Digtede sig tilbage til livet

For 10 år siden blev Casper Hansen hjerneskadet i en trafikulykke. Nu udkommer han med en samling af digte, der sætter ord op på alle hans frustrationer. En digtsamling, der langt om længe får \"lagt låg\" på ulykken.

-

For 10 år siden blev Casper Hansen hjerneskadet i en trafikulykke. Nu udkommer han med en samling af digte, der sætter ord op på alle hans frustrationer. En digtsamling, der langt om længe får \"lagt låg\" på ulykken.

18. september 1995 startede som en helt almindelig dag for den dengang 35-årige Casper Hansen i Frederiksværk. Han havde afsluttet dagens arbejde på stålvalseværket, og kørte ud til kæresten. Det var en dejlig dag og han kørte på sin elskede motorcykel. Han bemærkede der var lidt vådt på vejen, og nogle mænd i færd med vejarbejde. Noget eftermiddagstrafik var der, for Casper holdt i kø. Trafikken kørte igen og så stoppede alt liv - Casper husker ikke mere.


Casper med sine digte

I år bliver det 10 år siden Casper blev ramt af en bil, og slynget 15 meter væk fra motorcyklen. Det var hovedet, der ramte asfalten først, og havde han ikke båret hjelm var digtsamlingen aldrig blevet til noget.

Caspers alvorligste mén fra ulykken er at hans korttidshukommelse ikke fungerer ordentligt. - Hvis jeg er på vej ind til byen for at købe tre skruer, og har glemt at skrive ned nøjagtigt hvad jeg skal have, går det galt. Jeg må ringe hjem for at høre hvor jeg er på vej hen og hvad jeg skal have. Casper Hansen har fået en håndholdt computer, der styrer alle hans aftaler og ting han skal huske. Men den kan ikke holde styr på de frustrationer han har haft, over ikke at fungere som han gjorde før i tiden.

I dag bor han i rolige omgivelser tæt ved sydfynske Korinth. For nogle år siden begyndte Casper Hansen at sætte ord på de frustrationer han havde, og formulere dem som digte. De digte har givet ham ro, og endelig fået \"lagt låg\" på problemerne. - Nu er de ude af systemet, og jeg ser positivt på tilværelsen, siger han.

Stille sidder du der,
mens verden myldrer og farer forbi.
Du ønsker, at andre gav sig tid
til dig og din knækkede vinge.

Men de stopper ikke,
de travle sjæle,
for de ønsker alt andet
end at se
dig og din knækkede vinge. 
(Uddrag fra digtsamlingen)

Digtsamlingen \"Bøvl - med Casper Hansen\" er kommet til med hjælp fra Hjerneskadecentret i Odense, og illustreret af Jens-Erik Rungstrøm.
Den koster 60 kr. plus porto og kan kun købes hos Casper Hansen selv, på telefon 20642974, eller e-mail simeca@get2net.dk.