Enhedslisten har fået fodfæste på Fyn

Som i resten af landet fik Enhedslisten et forrygende valg på Fyn. Partiet har nu 15 mandater og er repræsenteret i ni byråd. Især på Sydfyn står partiet nu stærkt.

Kun på Ærø vandt Enhedslisten ikke en plads i kommunalbestyrelsen. Men tilgengæld stormede partiet ind i Faaborg-Midtfyn, Assens, Kerteminde, Middelfart, Nordfyns, Nyborg og på Langeland, hvor partiet fik to af 15 pladser.

- Det er unikt i vores område, at Enhedslisten kan opnå det samme som på landsplan. Vi har arbejdet stenhårdt, og langelænderne har kunne se at vi har kæmpet hårdt for forbedringer for børn, unge og små iværksættere, siger Michael Martin Jensen fra Enhedslisten.

I Svendborg fik Enhedslisten også et kanonvalg og gik frem fra 1 til 4 pladser. Dermed er Svendborg den kommune, hvor Enhedslisten er bedst repræsenteret på hele Fyn.

- Vi har ført en konsekvent politik. Mange har været skuffet over Socialdemokraternes og Venstres politik, og så har vi været et alternativ, siger Jesper Kiel.

Borgmesterkabalen i Svendborg er endnu ikke afsluttet, men intet tyder på, at Enhedslisten kan omsætte sin fremgang til indflydelse på hvem der får magten.

- Vi bliver nu fire personer i byrådet, og vi bliver repræsenteret i alle udvalg. Hidtil har det kun været mig, men nu kan vi gå ind i alle sager, og det styrker vores indflydelse, siger Jesper Kiel.

I Odense gik Enhedslisten frem fra to til tre mandater.

Fremgangen for Enhedslisten er dog i stor grad sket på bekostning af SF, som har mistet i alt 25 byrådspladser på Fyn.