I det fynske folks tjeneste

Facebookdebat: Ankestyrelsen dræber frivilligt foreningsliv

Flere tilkendegiver på Facebook, at de ikke forstår Ankestyrelsens afgørelse om, at folk på efterløn og dagpenge ikke må arbejde frivilligt i et foreningsfitness.

Efterlønnere og dagpengemodtagere må ikke længere arbejde frivilligt i foreningsfitness. Foto: Pernille Gram

TV 2/Fyns dækning af historien om Ankestyrelsens afgørelse om, at folk på efterløn eller dagpenge ikke må arbejde frivilligt i et foreningsfitness uden at blive trukket i deres ydelse, har skabt debat på TV 2/Fyns facebookside. 

Et foreningsfitnesscenter er et center under DGIs paraplyorganisationen Foreningsfitness. 

På Facebook er mange uforstående over for afgørelsen. 

Sagen begyndte i Sunds nord for Herning, hvor Inge Precht var frivillig instruktør i det lokale foreningsfitness. To timer om ugen hjalp hun medlemmerne med at få sig rørt på den rigtige måde. Men fagforeningen mente, at hun skulle trækkes i efterløn. Og Ankestyrelsen bakkede op. 

Læs også Opråb fra foreningslivet: Det er ganske enkelt forrykt

Ankestyrelsen har i sin afgørelse lagt vægt på, at foreningsfitness udbyder fitness i konkurrence med de kommercielle fitnesscentre som eksempelvis FitnessWorld og Fitness DK, og at der andre steder bliver betalt løn for det samme instruktørarbejde. Derudover mener Ankestyrelsen heller ikke, at foreningsfitness er almennyttig.

På Facebook skriver blandt andre Bente Gøttsche Domino, at "afgørelsen er helt hen i vejret". 

 

Og det er flere enige med hende i. 

 

 

Der er dog også folk, som kan se meningen med afgørelsen. Charlotte West skriver, at "årsagen til de her regler er jo for at beskytte vores velfærdssamfund og de folk med nogle faglige kompetencer, der gerne vil have løn for deres arbejde."

Deltag selv i debatten på facebook.