Fejl i regnskaberne: Fynsk bryggeri konkurs

Det fynske mikrobryggeri, Coisbo Beer, er begæret konkurs.Det var selskabets nye direktør, der begærede konkursen.

Det internationalt prisvindende mikrobryggeri, Coisbo Beer fra Morud, er begæret konkurs.

Firmaet, der er grundlagt af den tidligere politibetjent Anders Coisbo, havde med undtagelse af i 2014 længe kørt med underskud. I 2015, som er senest tilgængelige regnskab, havde virksomheden et underskud på 281.000 kroner før skat.

Anders Coisbo fik ellers for nylig hjælp af den kendte fynske erhvervsmand Michael Sandal. Han indtrådte som direktør i bryggeriet 7. juni i år.

Samtidig skød Michael Sandal gennem sit selskab Sandal Holding en større sum penge ind i virksomheden således, at han nu sad med aktiemajoriteten.

quote - Jeg vil ikke kalde det ulovligt, for det fordrer, at nogen har gjort noget bevidst forkert. Der er nogle ting i regnskaberne, som vi ikke kan gennemskue. Vi har behov for at viske tavlen ren, og der så vi konkurs som eneste udvej.

Michael Sandal, direktør Coisbo Beer ApS

Sandal begærede Coisbo konkurs

Men hvad der lignede en redningsplanke for det lille prisvindende bryggeri med den notorisk skrantende økonomi viser sig nu at være det stik modsatte.

Det er nemlig Michael Sandal, der har begæret Coisbo Beer ApS konkurs. Det fortæller Michael Sandal selv via en telefon fra Spanien.

- Vi havde ikke andet valg end at lade Coisbo Beer ApS gå konkurs, begynder den fynske erhvervsmand.

- Det var et valg, vi traf i forbindelse med implementeringen af Coisbo Beer ApS i vores regnskaber. Her opdagede vi, at der var nogle ting, der ikke stemte overens, siger Michael Sandal med henvisning til, at der har været fejl i den måde, man har opgjort lagerbeholdningen på.

Siger du, at der er foregået noget ulovligt?

- Jeg vil ikke kalde det ulovligt, for det fordrer, at nogen har gjort noget bevidst forkert. Der er nogle ting i regnskaberne, som vi ikke kan gennemskue. Vi har behov for at viske tavlen ren, og der så vi konkurs som eneste udvej, siger Michael Sandal.

Han lægger ikke skjul på, at konkursen også kommer til at koste ham en større sum penge.

Coisbo brygger stadig

Ifølge Michael Sandal betyder konkursen ikke, at det er slut med den efterhånden velkendte fynske Coisbo-øl.

- Alting kører videre. Det har jeg aftalt med Kurator. Hvis du ringer ind på vores hovednummer, så kan du stadig bestille øl.

quote Jeg vil gøre alt for, at Anders og hans ualmindeligt fine Coisbo-projekt bliver en succes. Og jeg vil gøre alt, hvad der står i min magt for, at Anders og Malene kommer så smertefrit igennem det her som muligt.

Michael sandal, direktør, Coisbo Beer ApS.

Hvad der på sigt kommer til at ske med produktet Coisbo Beer, når konkursen er behandlet, kan Michael Sandal dog ikke sige noget konkret om, men han forventer, at en en ny firmakonstruktion snart er på plads. 

Han lover selv at gøre alt for, at Fyn også i fremtiden kan tilbyde sine gæster en Coisbo-øl.

- Jeg vil gøre alt for, at Anders og hans ualmindeligt fine Coisbo-projekt bliver en succes. Og jeg vil gøre alt, hvad der står i min magt for, at Anders og Malene kommer så smertefrit igennem det her som muligt, siger Michael Sandal.

 

Oversigt

    Oversigt