Fem råd til de voksne: Sådan hjælper I de unge tilbage i fællesskabet

Ifølge ungdomsforsker Noemi Katznelson kan de unge have brug for hjælp til igen at indgå i sociale fællesskaber. Her giver hun fem råd til, hvordan du kan hjælpe.

Tirsdag fjernes de sidste coronarestriktioner, og det betyder, at danskerne for alvor igen har en dagligdag, hvor det sociale fællesskab kan spille en stor rolle - uden coronabobler, forsamlingsloft og aflysning af arrangementer, som ellers har været kendetegnet de seneste knap to år.

Men ifølge Noemi Katznelson, der er leder af Center for Ungdomsforskning på Aalborg Universitet i København, bliver den overgang ikke lige nem for alle.

Noemi Katznelson, leder af Center for Ungdomsforskning på Aalborg Universitet i København
Foto: William Lorentzen

En undersøgelse fra HOPE-projektet viser, at hver fjerde ung føler sig ensom under corona. Både da det stod værst til med nedlukninger, men også nu, hvor der ellers er lys for enden af tunellen.

Derfor giver hun her fem råd til, hvordan du som lærer, pædagog eller anden voksen kan hjælpe de unge igennem forandringen og tilbage i en hverdag, hvor fællesskaber igen må dyrkes.

01

Råd 1: Hav øjne og ører åbne

02

Råd 2: Skab dialog

03

Råd 3: Undtagelsestilstand skal fjernes

04

Råd 4: Sociale arrangementer for alle

05

Råd 5: Ingen social overdosis

På torsdag holder TV 2 Fyn Event debat om coronaens påvirkning på de unge: "Var nedlukningerne for hård kost for de unge?" Er du interesseret I at deltage? Så tryk her.

Oversigt

    Oversigt