Forældre vrede over besparelser i Nyborg

Børnene må vente med at få skiftet ble, og de børn der selv går på toilettet er begyndt at gå to og to, så den ene kan hente en pædagog til at tørre. Ellers kommer børnene til at sidde og vente. Det er bare et par eksempler fra det konsekvenskatalog, Forældrerådet i Nyborg fredag har sendt til politikerne i kommunen.

-

Børnene må vente med at få skiftet ble, og de børn der selv går på toilettet er begyndt at gå to og to, så den ene kan hente en pædagog til at tørre.
Ellers kommer børnene til at sidde og vente.

Det er bare et par eksempler fra det konsekvenskatalog, Forældrerådet i Nyborg fredag har sendt til politikerne i kommunen.

\"Vi kører allerede som en gammel Skoda\", siger Stefan Eberle, som sidder i Forældrerådet.

Ny besparelse
Konsekvenskataloget giver eksempler på en lang række problemer i dagplejen og daginstitutionerne siden Nyborg kommune for halvandet år siden sparede fem procent på området.

I det seneste sparekatalog, hvor kommunen skal spare 11 millioner kroner, er der lagt op til at børnepasningsområdet skal spare endnu tre procent på driften.
Og det får forældrene til at råbe op.

Vil ikke acceptere mere
\"Vi har accepteret, at tingene ikke kan være toptunede på grund af kommunens dårlige økonomi, men vi kan ikke acceptere mere, og de bliver nødt til at høre på os, når vi repræsenterer så stor en gruppe\", siger Stefan Eberle, der frygter rumænske tilstande i Nyborg.

Han er en af 13 medlemmer i Forældrerådet, der har forældrerepræsentanter fra 12 institutioner og en fra dagplejen.
I alt repræsenterer de 1000 børn og næsten det dobbelte antal forældre.

Formand: Pasning uden indhold
Formanden for Børne- og Kulturudvalget i Nyborg, Mette Blix (Nyborgerne), mener også der er skåret ind til benet:
\"Jeg er selv i tvivl om, hvorvidt området kan klare flere besparelser. Vi bryster os af pasningsgaranti, men der er efterhånden kun tale om pasning uden indhold. Jeg er sikker på, at det billede forældrene tegner af dagligdagen i institutionerne er korrekt\".

Mange svage familier
Forældrerådet vil også forsøge at få fat på nogle af de  svage familier i kommunen.
\"De råber jo ikke så højt og melder sig til en gruppe som Forældrerådet. Det er vigtigt, at de også kommer på banen, så politikerne kan høre, hvor store problemer det får for deres børn. For de bliver hårdt ramt\", siger Stefan Eberle.

Undgår politik
Forældrene er godt klar over, at de ikke bliver de eneste, der kommer til at råbe højt.
Alligevel vil de ikke komme med forslag til, hvor politikerne alternativt skal finde besparelser.

\"Vi vil ikke diskutere politik i Forældrerådet, for der skal være plads til både en kommunist og en der stemmer på Dansk Folkeparti med de forskellige holdninger det giver. Det er politikernes job at finde andre besparelser\", fastslår Stefan Eberle.

Utilfredse kunder
Forældrerådet har valgt at holde pædagogerne og dagplejerne uden for, da der skulle forfattes et vredt udspil til politikerne.

\"Selvfølgelig har vi spurgt til de daglige problemer, men det skal være tydeligt for politikerne, at det er os som skatteydere og kunder i butikken Nyborg Kommune, der er utilfredse,\" pointerer Stefan Eberle.

Første del af sparekataloget i Nyborg er på dagsordenen tirsdag.

Se mere på TV2/Fyn i aften