Forsvarer i fynsk drabssag: Ingen beviser for drab

Der mangler afgørende beviser, førstehåndsvidner og et motiv, insisterer forsvarer Mikkel Nielsen i drabssag.

- Jeg synes, vi mangler alle de brikker, der skulle gøre min klient til drabsmand, siger advokat Mikkel Nielsen i Retten i Odense.

Han beder retten frifinde sin klient.

I sin procedure spørger forsvareren torsdag efter mere klare beviser i den sag, hvor en 61-årig udlejer fra Middelfart er tiltalt for at have dræbt sin lejer, Brian Thomas Andersen, 3. maj 2012.

- Spørgsmålet er, hvad der skete i lejligheden den dag, og der har vi kun min klients forklaring, og den, mener jeg, hænger fint sammen, siger forsvareren.

Han kommer ind på, at udlejeren, efter det håndgemæng, der opstod mellem ham og Andersen i lejligheden, ikke kan have haft på fornemmelsen, at hans lejer var kommet til skade - eller måske endda var død.

- Han gik udenfor og drak en sodavand med nogle lejere i solen. Jeg tror ikke, at min klient kunne have optrådt upåvirket over for de mennesker, hvis han havde været klar over, at der var noget galt med Brian, siger Mikkel Nielsen.

Tiltalte har erkendt usømmelig omgang med Brian Thomas Andersens lig, som han kørte væk og smed i vandet, men han nægter sig skyldig i drab.

- Brian var jo ikke noget godt liv. Han var kort før sin død indlagt, hvor han havde været bevidstløs i flere timer og havde haft en blødning fra næsen, som der ikke fandtes nogen forklaring på, forklarer forsvareren.

Men udlejeren bortskaffer alligevel liget og lyver for politiet.

- Det skulle han jo aldrig have gjort. Han skulle have kontaktet politiet, men manden går i panik og begynder efter sit eget udsagn den ene tåbelige handling efter den anden, siger Mikkel Nielsen.

Liget af Brian Thomas Andersen blev obduceret, men viste ingen tegn på vold eller brud.

Derfor har udlejeren ikke været varetægtsfængslet, efter politiet færdiggjorde efterforskningen, hvilket ellers er temmelig usædvanligt i drabssager.

Retten afsiger dom på tirsdag i den kommende uge.