Fuld spøgelsesbilist stoppet af sømmåtter

Kun med nød og næppe kolliderede en fuld mand bag rattet ikke med en modkørende bil på fynsk motorvej.

Det var nær gået grueligt galt, da en beruset bilist natten til søndag gjorde vejene usikre på Fyn.

Manden, som havde fået en tår over tørsten, tog helt fejl af skiltningen og ræsede ud ad Svendborg-motorvejen i den forkerte side, hvor han var uhyggeligt tæt på at kollidere frontalt med en anden bil.

- Han kører sydgående i det nordgående spor, og ved afkørsel 11 er han faktisk meget, meget tæt på at påkøre en bilist, som kommer kørende på motorvejen i den rigtige retning, fortæller vagtchef Lars Fredensborg fra Fyns Politi.

- Bilisten når kun lige med nød og næppe at dreje fra, inden de kører frontalt sammen. Der er faktisk kun én meter imellem dem, tilføjer vagtchefen.

Da ordensmagten lidt senere opsporede den fulde spøgelsesbilist i nærheden af Årslev, trådte han på speederen og forsøgte at stikke af fra stedet med en politibil i bakspejlet.

- De forsøger at stoppe ham med blink og horn, men han stopper ikke og fortsætter i retning mod Svendborg med op til 140 kilometer i timen med en patruljevogn efter, fortæller Lars Fredensborg.

Jagten sluttede dog brat, da han fik punkteret sine bilhjul, fordi han kørte over en sømmåtte - de såkaldte stinger-spikes - som politiet havde smidt på vejen.

- Og så bliver han anholdt uden yderligere dramatik, siger vagtchefen fra Fyns Politi.

Manden sigtes nu for hensynsløs kørsel, der har udsat andre for fare.