I det fynske folks tjeneste

Fyn fører an i salgsboom

Nye tal fra Boligsiden.dk viser, at bolighandlen på Fyn er steget med 12,8 procent sammenlignet med samme tidspunkt sidste år. Hvilket er den største stigning på landsplan.

Påsken er en højtid for mange danskere - især ejendomsmæglere. Her på TV 2/FYN har vi i dag talt med 25 ejendomsmæglere rundt på Fyn - der alle kunne bekræfte, at der bliver løbet rigtig stærkt mellem fremvisningerne  i påsken, men det er faktisk ikke kun i påsken, at de fynske mæglere har travlt. 

Vi har sindsygt travlt her i Påsken ja, på det seneste så travlt,  at det faktisk næsten er ligegyldigt, hvad vi putter på markedet så er der efterspørgsel på de

Nye tal fra boligsiden.dk viser, at antallet af bolighandler er steget med 5,5 % i Region Syddanmark siden sidste år, og alene på fyn er salget af villaer steget med 12,8 procent! 

-  Vi har sindsygt travlt her i Påsken ja, på det seneste så travlt,  at det faktisk næsten er ligegyldigt,  hvad vi putter på markedet så er der efterspørgsel på det, lyder det fra ejendomsmægler Marie Louise Pedersen fra Bogense.

Udover Region Syddanmark, har de også oplevet en stigning i Region Nordjylland og Sjælland, mens Region Midtjylland og Hovedstaden har haft en nedgang på henholdsvis -4,1 og -8,4 procent. 

- Der kan være to mulige forklaringer på faldet i antallet af handler i hovedstadsområdet og i Region Midtjylland. Det kan være en afmatning af markedet på grund af de mange salg sidste år kombineret med høje priser nær de store byer, der får køberne til at tøve, siger Birgit Daetz til boligportalen.dk, og fortsætter:

- Men det kan også være et bevidst valg fra købernes side, at de vender blikket væk fra byerne for at søge bolig i områder, hvor de kan få dobbelt så mange kvadratmeter for pengene, og hvor der er mere lys, luft og plads – fx på Fyn eller Vest- eller Sydsjælland.