I det fynske folks tjeneste

Fynboerne flytter i andelsbolig

Fyn oplever et sandt boom i efterspørgslen på andelsboliger, som nu nærmest skyder op som paddehatte. Det er typisk folk i den tredje alder, som flytter ind. De står nemlig klar med pengene til den store udbetaling, så de kan realisere deres drømme. 

-


Køberne af andelsboliger bliver yngre og yngre

Fyn oplever et sandt boom i efterspørgslen på andelsboliger. I følge formanden for de fynske ejendomsmæglere Lars Dreyer er køberne typisk folk i den tredje alder, som gerne vil af med de mange pligter, der er forbundet med at eje en villa, som er blevet for stor.

- Vi oplever, at køberne bliver yngre og yngre. Nu er også dem i 50-års alderen begyndt at efterpørge andelsboliger. Deres børn er flyttet hjemmefra, og med en stor friværdi i villaen, får de med en andelsbolig råd til både at bo, rejse og spille golf, siger Lars Dreyer.

Det kan murermester Kjeld Bech Hansen fra Aunslev tale med om. Han har netop opført 10 andelsboliger i Aunslev, og nu er de næste på vej i Nyborg, hvor 19 af dem allerede er solgt på forhånd.

- Der er stor interesse. Det kan vi mærke på de huse vi har bygget. Og nu får vi nye projekter i gang, blandt andet i Langeskov, siger Kjeld Bech Hansen.

Den store efterspørgsel giver dog visse \"ubalancer\" i ejendomsmarkedet, siger Lars Dreyer. Flere ejendomsmæglere oplever, at der pludselig bliver sat op til en snes huse til salg i de områder, hvor der er bygget attraktive andelsboliger.

- Her taler vi om områder, hvor der normalt højst er 3-4 huse til salg. Når markedet på den måde pludselig oversvømmes, fordi folk har købt andelsbolig kan det godt blive et sejt træk at komme af med disse ejendomme, siger Lars Dreyer.