I det fynske folks tjeneste

Fyns Politi flager på halv og bliver stille for dræbt betjent

Klokken 12 torsdag bliver der holdt et minuts stilhed på landets politistationer for den dræbte betjent.

Foto: Per Frank Paulsen

På alle landets politistationer bliver der torsdag klokken 12 holdt et minuts stilhed til ære for den betjent, der tirsdag morgen blev skudt i hovedet uden for sin arbejdsplads i Albertslund. Desuden flager politistationerne torsdag på halv.

Den 43-årige betjent afgik ved døden onsdag eftermiddag, efter at læger havde kæmpet for hans liv i over et døgn.

På Twitter har flere af landets politikredse sendt kondolencer til Københavns Vestegns Politi, hvor den afdøde betjent var ansat.

- Til ære for og minde om vores afdøde kollega fra Vestegnens Politi. Vi sender vores dybeste medfølelse til hans familie og kollegaer, skriver Østjyllands Politi under et billede af et flag på halv.

Fyns Politi skriver ligeledes, at kredsen sender den dybeste medfølelse til den afdøde politimands familie og kollegaer.

Københavns Vestegns Politi har selv lagt et billede op af gerningsstedet, hvor der er lagt et hav af buketter, kort og lys. 

- Tak for alle de hilsner og blomster vi har modtaget i forbindelse med vores afdøde kollega. De varmer i en svær tid, står der i beskeden under fotoet.

En 26-årig mand blev anholdt kort tid efter skudepisoden i Albertslund tirsdag, og onsdag blev han varetægtsfængslet med begrundet mistanke om, at det var ham, der havde skudt betjenten.

Både den 26-årige og betjenten blev beskyttet med navneforbud onsdag, men Retten i Glostrup har torsdag ophævet navneforbuddet for den dræbte betjent.

Læs også Politimand skudt: Fyns Politi indsætter bevæbnede betjente

Københavns Vestegns Politi vil dog ikke oplyse hans navn endnu efter aftale med betjentens familie.