Fynsk førstehjælp til unge med svære sind

Tre fynske kommuner går sammen om et nyt online fællesskab, hvor unge kan få hjælp til alt fra kærestesorger til depressioner.

Odense, Svendborg og Faaborg-Midtfyn vil nu gøre op med unges mistrivsel. Derfor har de sammen med Region Syddanmark udviklet en hjemmeside, hvor de unge kan få hjælp til at håndtere alt fra kærestesorger og mobning til depression og spiseforstyrrelser. Problemer, som det kan være svært for unge at tale med deres nærmeste om.

- Vi forestiller os selvfølgelig ikke, at alle problemer kan løses online. Langt fra. Men vi ved, at de unge i høj grad bruger nettet til at søge råd og viden til at løse dagligdagens små og store problemer. Her kan Mindhelper.dk gøre en forskel, fortæller Jakob Mejlholm fra Region Syddanmark, der er projektleder på sitet.

En ud af fem mistrives
Og det er ikke uden grund, at kommunerne nu går ind i problemerne med unges trivsel. Tal fra Statens Institut for Folkesundhed viser, at 20 procent af danske unge har alvorlige tegn på psykisk mistrivsel.

Jakob Vejlø, der er chef for forebyggelse, dagtilbud og skoler i Faaborg-Midtfyn Kommune, fortæller, at deres seneste sundhedsprofilundersøgelse blandt elever i 9. klasse viste, at langt de fleste trives rigtig godt, men at der er en lille gruppe unge, der har det svært.

Undersøgelsen viste blandt andet, at otte procent aldrig var sammen med venner, og syv procent angav, at de ikke havde det godt.

Tanker og følelser
- De unge bruger i forvejen nettet rigtig meget, og ikke alle har mod til at snakke med en voksen om de tanker og følelser, de går og tumler med. På Mindhelper.dk kan de få gode råd til, hvor og hvordan de kan bede om hjælp, siger Helle Sørensen, der er skolesygeplejerske i Faaborg-Midtfyn Kommune, og fortsætter:

- De unge sammenligner sig hele tiden med hinanden, men de viser sjældent de sårbare sider af sig selv. På Mindhelper.dk kan de spejle sig i andre unge, der også har det svært, og på den måde få viden og forhåbentlig mod til at bede om hjælp eller til at tale med andre om deres udfordringer.

Mindhelper.dk er inspireret af det australske site Reachout.com, der har været i luften siden 1998.

Ud over de fynske kommuner er også Varde med i projektet, der finansieres af TrygFonden.

Du kan besøge Mindhelper.dk her.

Oversigt

    Oversigt