I det fynske folks tjeneste

Fynsk robotkomét: Fordobling af ansatte på to år

Gibotech er en rollemodel på væksten blandt de fynske robotfirmaer. Fra 28 til 62 ansatte på to år.

Gibotech fordobler antallet af medarbejdere på to år.

Der bliver ansat medarbejdere i bundter i den fynske robotindustri for tiden.

Robotvirksomheden Gibotech er ingen undtagelse.

Over de sidste to år har den fynske virksomhed mere end fordoblet antallet af ansatte, så der nu beskæftiges 62 medarbejdere i Odense.

Til trods for de kraftigt øgede medarbejderudgifter holdt Gibotech den økonomiske skrue i vandet i 2017, viser det netop offentliggjorte regnskab. 

Læs også Fonds-direktør: Universal Robots vil runde 1000 ansatte

Bruttofortjenesten - omsætning minus vareforbug - steg fra 35 til 42 millioner kroner, mens indtjeningen blev fastholdt på 10,5 millioner kroner før skat.

Gibotech beskæftiger sig med projektering, opbygning og levering af avancerede automatiserings- og robotløsninger med software til den samlede industri samt import, forhandling og servicering af specialmaskiner og andet teknisk udstyr med og uden CNC styring.

Ifølge ledelsesberetningen nyder Gibotech godt af den øgede opmærksomhed, der er på området for robotter og automation fra såvel politisk side som industriens side til bevarelse af virksomheder i Danmark.

Ledelsen forventer et positivt resultat for det kommende regnskabsår i samme størrelsesorden som indeværende regnskabsår.

Selskabet formue - egenkapital - er nu på knap 17 millioner kroner.