Fynske reaktioner på vandkantsprojekter

Øhavscenter Christiansminde er udvalgt som et af de ti vandkantsprojekter, som bliver til virkelighed med regeringens nye kystforsøgsordning, mens Nordfyn, Faaborg, Ærø og Langeland er blevet forbigået. Det har i dag skabt reaktioner over hele øen.

Der har både været positive og negative reaktioner på dagens offentliggørelse af de ti projekter, som gennem kystforsøgsordningen bliver en realitet.

Hos Naturturisme I/S er direktør Tina Fogh Aagaard glad for nyheden om, at Svendborg får lov til at opføre Øhavscenter Christiansminde:

- Det er godt for Svendborg og hele det sydfynske øhav. Det ligger i fin forlængelse af vores friluftstrategi, og vi vil gå ind i den videre proces med et fortsat fokus på benyttelse og beskyttelse af vores natur. Vi håber, at det kan generere nye projekter, fortæller direktøren.

Også blandt politikerne i Svendborg, har nyheden om øhavscentret skabt glæde. For borgmester Lars Erik Hornemann er det en spændende mulighed:

- Det er jo fantastisk, at det nu bliver muligt. Det er en tanke vi næsten ikke turde tænke til ende, da vi første gang behandlede den politisk, siger Lars Erik Hornemann.

Hos borgmesterkollegerne i Faaborg-Midtfyn, Nordfyn og Langeland havde de også alle håbet på at blive udvalgt blandt de ti vandkantsprojekter, der skulle føres ud i livet. Her er der i dag skuffelse over afgørelsen:

- Det er altid ærgerligt, når man bringer et projekt i spil, og det så ikke lykkes, lyder det fra Faaborg-Midtfyns borgmester, Christian Thygesen.

Langelands borgmester Bjarne Nielsen er også skuffet, men har dog ikke opgivet øens projekt om et hospice ved vandkanten:

- Jeg sætter min lid til, at projektet kan blive til noget med en kommende ændring og liberalisering af planloven, siger han.

Ærøs borgmester Jørgen Otto Jørgensen ville også gerne have haft mulighed for at skabe et maritimt legeland på Ærø. Hør hans reaktion på afslaget øverst i artiklen.