Gartnere vil boykotte betaling til DONG

En gruppe fynske gartnere har fået nok af DONGs kategoriske afvisning af at sætte prisen på naturgas ned. De vil nu tage sagen i egen hånd, og boykotte betalingen til DONG. Se interview med gartner Erik Jensen

Krisemøde i Odense mandag

En gruppe fynske gartnere har fået nok af DONGs kategoriske afvisning af at sætte prisen på naturgas ned. De vil nu tage sagen i egen hånd, og boykotte betalingen til DONG.

Efter sammenbruddet torsdag i forhandlingerne mellem Erhvervsgartnerforeningen og Dansk Olie og Naturgas, har en gruppe fynske gartnere fået nok. De vil ikke længere finde sig i at betale skyhøje priser for naturgassen, mens deres konkurrenter i Holland har fået nedsat priserne.

"Vi vil opfordrer landets gartnere til at boykotte betalingen af naturgas til DONG. Det er den eneste måde vi kan tvinge DONG tilbage til forhandlingsbordet", siger Erik Jensen, gartner fra Glamsbjerg, og én af initiativtagerne til krisemødet på mandag.

Bag krisemødet mandag står en håndfuld fynske gartnere. Mødet vil blive holdt hos Erhvervsgartnerforeningen i Odense.

Alle landets gartnere er indbudt til mødet. Men om opfordringen til betalingsboykot af DONG finder tilslutning, bliver først afklaret på krisemødet mandag aften.