I det fynske folks tjeneste

Hovederne fra Nyborg er Fyns klogeste

Elever fra 6. klasser fra 10 fynske skoler dystede onsdag om en plads i finalen i den landsdækkende paratviden-konkurrence "Smart Parat Svar". Og vinderne blev ”Hovederne” fra Birkhovedskolen i Nyborg.

02:02

Foto: Alexander Aagaard

I alt 600 6. klasser har tilmeldt sig den landsdækkende konkurrence. Hver kommune har fundet deres vinderhold, og onsdag kæmpede de fynske deltagere så hårdt i Vollsmose Kulturhus,. for at få en plads i det, der nærmest kan kaldes for DM for børn i paratviden.

Konkurrencen "Smart Parat Svar" har eksisteret siden 2005 og har til formål at styrke elevernes faglige og sociale evner.

- Konkurrencen henvender sig til børn, der læser meget. Her kan de brillere, hvor det normalt er børn, der dyrker sport, som får opmærksomhed. Men dermed ikke sagt, at det ikke også er vigtigt at vide noget om sport, for det er der også spørgsmål om. Det er vigtigt, at de sammensætter et hold, hvor de ved noget om forskellige ting, siger Lisbeth Johannesen, børnebibliotekar ved Odense Bibliotekerne.

Hver klasse stiller med et hold på fem elever og hvert hold skal have deres eget navn. Og  de unge elever har været kreative med at finde navne:  Ø-bøgerne fra Ærø, Koslænget fra Kerteminde og Team Hotdog fra Odense.

Og vinderne blev ”Hovederne” fra Birkhovedskolen i Nyborg.

”Hovederne” går videre til landskonkurrencen, der afholdes 8. februar på Magasinet i Odense. Her skal de dyste om titlen som ”Danmarks klogeste klassse”, samt en præmie på 10.000 kroner til klassekassen.

Læs også Fynske elever kæmper om titlen som Danmarks klogeste klasse

 

 

Deltagere ved onsdagens fynske finale

Nyborg: Birkhovedskolen: 6.a ”Hovederne”
Kerteminde: Kerteminde Byskole: 6.a ”Koslænget”
Odense: Hunderupskolen: 6. b ”Team Hotdogs”
Nordfyns kommune: Bogense Skole: 6. b ”Hero”
Faaborg-Midtfyn: Rolfstedskolen: ”Master Mind”
Svendborg: Skårup Skole 6.A ”De kvikke”
Assens: Verninge Skole
Ærø: Marstal Skole: 6. a ”Ø-bøgerne”
Langeland: Ørstedsskolen 6.c
Middelfart: Østre Skole: ”Team 6.a”