I det fynske folks tjeneste

Ind til højre med dig - eller du får en bøde

I den kommende uge sætter Vejdirektoratet og politiet fokus på bilister der ikke trækker ind til højre efter en overhaling.

Det, der irriterer danskerne allermest i trafikken, er, når andre bilister ikke holder til højre eller holder for lidt afstand. 

Det viser en undersøgelse, som Vejdirektoratet har fået udført.

Med undersøgelsen som udgangspunkt sætter Vejdirektoratet og politiet fra mandag og ugen ud fokus på, at få trafikanterne til at holde til højre efter en overhaling.

- Bilister, der ikke holder til højre, sinker ofte trafikken for de bagvedkørende, siger Marianne Foldberg Steffensen i en pressemeddelelse. Hun er leder af trafiksikkerhedsafdelingen i Vejdirektoratet.

Vejdirektoratets undersøgelse.

- I Vejdirektoratet arbejder vi for at skabe god fremkommelighed på vejene, og derfor er det vigtigt, at bilister trækker ind til højre, så snart der er plads efter en overhaling. Det giver en mere glidende trafik, større trafiksikkerhed og en bedre udnyttelse af vejen, siger Marianne Foldberg Steffensen.

Det er ulovligt

Og du skal faktisk holde ind til højre efter en overhaling. Det står sort på vidt i færdselsloven.

- Derfor er det nødvendigt, at alle bilister er opmærksomme på overholdelse af denne grundlæggende bestemmelse i færdselsloven, siger Erik Terp Jensen, Centerchef i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Bilister, der ikke overholder reglerne i færdselsloven, risikerer at blive vinket ind til siden af politiets patruljer og at skulle betale en bøde.