I det fynske folks tjeneste

Jacob Haugaards alko-problem i konens bog

Entertainerens kone har skrevet en bog om at leve sammen med en alkoholiker.

Jacob Haugaard her sammen med en kvindelig kollega i sin musicaldebut som plattenslageren Engineer i musicalen Miss Saigon.

- Det er smertefuldt at læse om.

Sådan siger Jacob Haugaard, der nu bor på Fyn, om sin kone, psykoterapeuten Ilse Wilmots, nye bog "At Overleve Med En Alkoholiker", der handler om entertainerens tid på flasken.

I dag er det længe siden, Jacob overhovedet har rørt alkohol. Og efter familien kom ud på den anden side, har Ilse Wilmot skrevet bogen for at hjælpe andre familier, der ikke ved, hvad de skal stille op med en alkoholiker.

- Min kone er en skide dygtig psykoterapeut. Jeg tror, det er, fordi hun er sammen med mig, at hun er blevet så dygtig, fortæller Jacob Haugaard, der har læst hele bogen om den tid, hvor han lod flaskerne styre sit liv.

- Jeg var så meget ude at kysse kridtstregen til mit liv, at jeg sætter meget pris på livet i dag. Jeg genvandt respekten for det og fik det til at virke igen. Jeg troede godt nok aldrig, jeg ville komme på benene igen, indrømmer entertaineren.

At hele Danmark nu kan læse en bog om hans alkoholisme passer ham helt fint.

- På den måde er jeg sgu stadig selvoptaget. Hvis man er i showbusiness, skal man kunne lide at blive kigget på. Men hun er ikke komiker, min kone, hun giver den råt for usødet. Og det er derfor, bogen er god, fortæller Jacob Haugaard.

Ifølge entertaineren selv er det ikke altid nemt at leve med historierne om sine mange skandaler og spørgsmålet: kan du huske dengang, Jacob?.

- Nogle gange har jeg lyst til at sige: nej, det kan jeg ikke. Men så smiler jeg og siger: Ja, det var sjovt, selv om jeg overhovedet ikke synes det. Men jeg skal jo leve med det. Det værste, man kan gøre, er at løbe fra sin fortid. Det kan man ikke.