I det fynske folks tjeneste

Job: Syddanskerne føler sig låst og utrygge

Mange syddanskere føler sig ikke trygge i det job, de har. Samtidig mener et flertal ikke, de kan finde et tilsvarende job inden for det næste år.

34 procent af syddanskere føler ikke, at der er tryghed i jobbet, når de skal vurdere risikoen for at miste deres job i 2013.

 

Det er resultatet af Region Syddanmarks seneste spørgsmål til Borgerpanelet, hvor over 1.000 syddanskere svarer på spørgsmål om deres dagligdag.

 

Hele 60 procent af de adspurgte i arbejde vurderer, at de ikke vil kunne finde et nyt job med samme vilkår som det nuværende.

 

- Det viser med al tydelighed, at fyringer og debat om arbejdsløshed ikke kun rammer dem, der bliver fyret eller mister kolleger. En følelse af utryghed breder sig, og det er måske en lidt overset konsekvens af vores store fokus på den globale krise, siger regionsrådsformand i Region Syddanmark Carl Holst.

 

I undersøgelsen anser de yngre det som mere sandsynligt, at de mister deres job. Men samtidig føler de er mere sikre på at kunne finde et tilsvarende job.

 

Blandt de ledige breder pessimismen sig markant. Når de skal svare på en skala fra 1 til 10, om det er sandsynligt, at de får et arbejde i 2013, er det gennemsnitlige svar 5,9. Sidste år lå forventningen på 7,2.