Kø hos vagtlægerne

Venteværelserne er fyldt op, og telefonerne er rødglødende hos de fynske vagtlæger. Influenzaramte familier står i kø for et akut besøg hos lægerne.

-

Venteværelserne er fyldt op, og telefonerne er rødglødende hos de fynske vagtlæger. Influenzaramte familier står i kø for et akut besøg hos lægerne.

\"I de seks år jeg har været vagtlæge, har jeg aldrig oplevet noget lignende\", siger vagtlæge Anders Lassen i Nyborg. Fra morgenstunden havde han venteværelset fuldt med syge nyborggensere. \"40 i feber hos børnene, de er slappe og det har stået på over flere dage\", fortæller lægen om symptomerne hos hans patienter.

Overbelastet telefonsystem
Første og anden juledag har op mod 3.000 fynboer ringet til vagtlæge-centralen. Så mange opkald kan telefonsystemet slet ikke klare, oplyser Vagtlæge-konsultationen ved Odense Universitets Hospital. Herfra koordineres alle opkald til de fynske vagtlæger.
Telefonsystemet kan kun have 18-20 i kø. Derfor vil mange fynboer opleve optaget-tone, når de ringer.


Ekstra læger i konsultationen

Ekstra mandskab indkaldt
Influenza-epidemien er først lige begyndt, men de problemerne med at kontakte vagtlægerne ventes overstået efter weekenden. Så går konsultationen tilbage til normal bemanding.
P.g.a. de ekstraordinære influenza-ramte, har der ellers været indkaldt ekstra tre læger til beredskabet. Men det har langt fra været nok til at efterkomme alle henvendelser.

Cirka hver fjerde i venteværelserne har endda taget chancen, og er draget ind til vagtlægen uden forudgående aftale.