Krisen rammer dyrene

Den økonomiske krise går i stigende grad ud over dyrene. Landets dyreværnsorganisationer melder om et rekordstort antal misrøgtssager.

 - Vi har haft et enormt stort pres på dyreværnssager i december og januar. Vi har aldrig haft så mange sager siden krisen startede. Krisen får for alvor konsekvenser for dyrene nu. Lige pludselig er der ikke penge til foder eller dyrlæger, siger Janne Junker fra foreningen Nyt Hesteliv.

Vanrøgt af heste

Søndag modtog Janne Junker to heste, som er blevet vanrøgtet af deres ejer. Foreningen Nyt Hesteliv har frikøbt de to dyr fra en hestehandler.

- De er tynde og underernærede. De har ar og kager af afføring på pelsen. Det er bevægende, og jeg bliver utrolig vred over at nogen kan finde på at behandle heste sådan, siger Janne Junker.

De to heste skal nu undersøges og behandles på redningscenteret i Blommenslyst vest for Odense.

- Man har intet gjort ved dem. De har aldrig set en smed eller en dyrelæge. De er blevet avlet for at tjene nogle penge og så bare sende dem videre, fnyser Janne Junker.

Dyrene efterlades

Tilfældet med de to heste er desværre langt fra enestående, lyder meldingen fra dyreværnsforeningen. Og det er ikke kun heste, der lider under den økonomiske krise.

- Vi bliver i stigende grad kontaktet af socialarbejdere eller hjemmehjælpere, som oplever at ældre ikke magter at passe på deres dyr. Der er måske blevet skåret ned på deres hjælp fra det offentlige, og det går ud over dyrene, siger Jørn Rørvang, der er vicepræsident i Dyrenes Beskyttelse.

Krisen betyder, at nogle må gå fra hus og hjem, fordi de ikke kan betale, og så bliver dyrene ofte efterladt uden opsyn.

- Mange dropper de sædvanlige sundhedstjek og undgår nødvendige men dyre operationer af dyrene, siger Jørn Rørvang.

I 2010 fik Dyrenes Beskyttelse 3887 henvendelser om misrøgt af dyr, det er 13 procent flere end året før. Og en stigende andel af sagerne bunder i dårlig økonomi eller andre sociale problemer.

Oversigt

    Oversigt