Læs jura på Syddansk Universitet

Syddansk Universitet (SDU) har planer om at uddanne jurister fra september 2004, og vil nu have Videnskabsminister Helge Sander (V) til at godkende en cand. jur. - uddannelse på Fyn. I øjeblikket udbyder både Århus- og Københavns Universitet jura-uddannelse, men kun halvdelen af ansøgerne kommer ind på den eftertragtede uddannelse.

-

Syddansk Universitet (SDU) har planer om at uddanne jurister fra september 2004, og vil nu have Videnskabsminister Helge Sander (V) til at godkende en cand. jur. - uddannelse på Fyn. I øjeblikket udbyder både Århus- og Københavns Universitet jura-uddannelse, men kun halvdelen af ansøgerne kommer ind på den eftertragtede uddannelse. SDU vil starte med at optage 100 studerende, hvis uddannelsen bliver godkendt.

I en pressemeddelelse fra SDU udtaler rektor Jens Oddershede, at
\"Vi vil gerne forsyne det regionale arbejdsmarked med de uddannelser, der efterspørges, og jura er en central uddannelse for store dele af erhverslivet, både det offentlige og det private. Samtidigt ved vi, at der i det syddanske område er problemer med at rekruttere jurister\".

Stigende arbejdsløshed
Dansk Jurist og Økonom forbund (Djøf) oplyser, at der er en kraftig stigning i arbejdsløse nyuddannede jurister. Men leder på det nye jura-institut, professor Nis Jul Clausen, håber med den nye uddannelse, at de studerende under studieforløbet vil arbejde tæt sammen med det fynske erhvervsliv og samtidigt skabe et samspil med de øvrige uddannelser på SDU.

Grunden til at SDU allerede nu opretter et institut for jura, men ikke optager studerende før om halvandet år, er at de har behov for at opbygge et undervisnings- og forskingsmiljø, hvor SDU vil satse på gæstelærere fra politi, domstole og advokatverdenen.