Legende sender støtte til speedwaytalent før operation

Jonas Jensen kom slemt til skade under speedwayløb onsdag aften. Han får støtte fra Erik Gundersen.

Det danske speedwaytalent Jonas Jensen kom slemt til skade under et speedwayløb onsdag aften i Esbjerg, da Esbjerg-køreren blev ramt af Munkebos Jesper Scharff i et voldsomt styrt.

18-årige Jonas Jensen fik tre brud på nakken, og inden operationen torsdag morgen fik han støtte fra en af dansk speedways største legender, som selv har prøvet noget tilsvarende.

På Facebook skriver Erik Gundersen:

- Kanon match på Granly Speedway Arena i aften, resultatet for mig er ligegyldigt. Mine tanker går til Jonas Jensen lige nu. Håber og beder til, at de må give dig den bedst mulige behandling på OUH (Odense Universitetshospital, red.).

- Rigtig god bedring Jonas og selvfølgelig også til Jesper Scharff. Keep fightning boys! KH EG, skriver han.

Erik Gundersen styrtede selv i 1989 i Bradford, hvilket ødelagde hans videre karriere, da han fik svære skader på rygmarven.

I et stykke tid svævede Gundersen mellem liv og død, men efter flere års kamp og genoptræning fik den danske speedwaylegende førligheden tilbage, og han er i dag ungdomstræner i Danmarks Motor Union.

Hos Jonas Jensens klub er der dog optimisme efter de første prognoser fra operationen.

- Vi er faktisk ved godt mod. Vi frygtede for hans førlighed i første omgang, men det ser heldigvis ud til, at han slipper for varige men. Det er meget positivt, siger Esbjerg Motorsports pressechef, Lars Guldager, til Ekstra Bladet.

Jesper Scharff, der var involveret i styrtet med Jonas Jensen, pådrog sig skader på albue og skulder.