I det fynske folks tjeneste

Lidende Nicki Pedersen styrter i finalen i Prag

Fynske Nicki Pedersen nåede trods store smerter i venstre håndled hele vejen til finalen ved VM-grand prixet i Prag.

Speedwaykøreren Nicki Pedersen bed smerterne i sig og præsterede et flot VM-grand prix i den tjekkiske hovedstad Prag. Nicki Pedersen endte som nummer tre efter en dramatisk finale.

Ved det seneste grand prix brækkede Nicki Pedersen venstre håndled efter et styrt, hvor han var i kontakt med englænderen Tai Woffinden.

Lægerne anbefalede fire ugers ro, men Nicki Pedersen insisterede på at deltage, og det fik han lov til.

I finalen styrtede Nicki Pedersen igen, men denne gang var det knap så alvorligt som sidste gang. Tai Woffinden vandt grandprixet foran Krzysztof Kasprzak.

Formstærke Emil Sayfutdinov blev diskvalificeret i finalen, fordi den ivrige russer tyvstartede. Og så var Nicki Pedersen trods sit styrt garanteret en plads på podiet.

Tidligere på aftenen vandt Nicki Pedersen to heats ud af fem mulige, blandt andet heat 13 foran Matej Zagar og Chris Holder.

Danskeren havde tydelige smerter og holdt venstre arm ind til kroppen efter heat-sejrene.

Niels-Kristian Iversen var også godt med i flere heat, og han vandt heat 18 foran Fredrik Lindgren og Nicki Pedersen. Det var dog ikke nok til at gå videre til semifinalen.

I den samlede stilling er Nicki Pedersen nummer fire med 45 point. Emil Sayfutdinov fører VM-stillingen med 55 point. Tai Woffinden er nummer tre med 54 point.