Lin Dan: Fejlfri Axelsen har et kæmpe potentiale

Viktor Axelsen har en stor karriere foran sig. Det spår Lin Dan, efter at han fredag led et historisk stort nederlag til danskeren.

I mere end ti år har kineseren Lin Dan været en del af verdenstoppen i badminton, og fra 2006 til 2013 var han nærmest urørlig som kongen af herresingle.

Han ved om nogen, hvilket talent det kræver at vinde de største titler, og efter at være blevet udspillet på kryds og tværs af Viktor Axelsen i kvartfinalen ved Denmark Open, havde Lin Dan kun rosende ord til overs for det 21-årige danske talent.

- Han laver ingen fejl, og han har et kæmpe potentiale, lyder det fra den kinesiske superstjerne, der lige nu rangerer som nummer tre i verden.

Han virkede helt fra koncepterne, da Axelsen, nummer syv i verden, rev ham rundt i Odense Idrætshal i godt en halv time, men der var efterfølgende ingen dårlige undskyldninger fra kineseren.

- Jeg ved ikke, hvorfor jeg spillede skidt. Jeg lavede mange fejl, men forholdene i hallen var gode, siger Lin Dan om nederlaget på utrolige 8-21 og 7-21.

Han er de seneste år blevet overhalet af Chen Long som kongen af kinesisk badminton, men den dobbelte OL-guldvinder og femdobbelte verdensmester er stadig ofte helt med fremme, når de største turneringer skal afgøres.

Det vil han dog ikke være i Denmark Open i år efter badmintonlektionen fra Viktor Axelsen, som i lørdagens semifinale møder netop Chen Long.

Den langlemmede kineser er suveræn etter på verdensranglisten og har i hele 2015 vist skræmmende styrke med sejre ved blandt andet All England og VM.